Delfts design

Delfts Kwartet 5 Delfts design
Delfts design

Tulpenvaas langs de A13
foto: Alice van den Dool

 Delftser dan Delfts

Het Delfts Kwartet is, zoals je natuurlijk al uit de naam afleidt, een kwartet over Delft. Met foto’s van de mooiste en leukste Delftse plekjes én leuke weetjes en feiten. Maar omdat we als makers van het kwartet zelf zo’n groot hart hebben voor Delft, hebben we het thema Delft tot in de kleinste details doorgevoerd.

Delftse kleuren

Je hebt vast gezien dat de kaarten in het kwartet per kwartet een kleur hebben en er écht supergoed uitzien. Maar wist je ook dat deze kleuren niet random gekozen zijn? Ze komen allemaal uit de ‘Delftse kleurenwaaier’. Hierin zijn 60 kleuren opgenomen die op en top Delfts zijn. Vaak zijn het historische kleuren die eeuwen terug al gebruikt werden voor het schilderwerk van panden die nu beschermd stadsgezicht zijn of ontleend zijn aan schilderijen in Museum Prinsenhof Delft.

Royal Delft

Op het doosje en de achterkant van de speelkaarten zie je een prachtig Delfts blauwe schildering met sierlijkekrullen en vogels. Deze schildering vind je ook terug op de 12 meter hoge tulpenvaas langs de A13. Dit kunstwerk staat bij World Art Delft en werd beschilderd door meesterschilders van Royal Delft. Het ontwerp is echter al honderden jaren geleden ontworpen door een meesterschilder van de Porceleyne Fles en in de jaren ’80 vernieuwd. Dat is toch geweldig, dit deze tekening nu weer opnieuw tot leven komt in het Delfts Kwartet. Delftser dan dit wordt het niet 😉

Lokale samenwerkingen

Bij de ontwikkeling van het Delfts Kwartet is er steeds bewust gekozen om lokale samenwerkingen aan te gaan. Zo wordt deze website gehost bij een Delfts bedrijf, hebben we het drukwerk van het kwartet en het doosje bij een lokale drukker uitbesteed en hebben we foto’s van onszelf door de lokale fotograaf Fred Leeflang laten maken! Zo is het kwartet echt een project van de stad!

Delftse makers

Tot slot, Annemarie Oorthuizen was als tekstschrijver en idee ontwikkelaar betrokken bij het kwartet. Samen hebben we er van gemaakt wat het nu is. Beiden hebben we een passie voor de stad. Uiteindelijk zet ik, Alice, het kwartet nu voort. Het is een logisch uitvloeisel van een vroegere blog met stadsgids over Delft en mijn werkzaamheden voor een Delfts Magazine en mijn beroep als fotograaf en grafisch vormgever in het Delftse. Delft is gewoon prachtig en dat mag iedereen zien!

Groetjes en wie weet tot ziens in Delft!

Alice

Contact

Heb je een vraag of opmerking? Stuur gerust een bericht, dat vinden we leuk!

info@delftskwartet.nl

Disclaimer | Pers

Instagram

Liever in het echt met ons kwartetten? Gezellig! Zie het mailadres hiernaast 😉